Meeloopweken

Hieronder vind je de bedrijven waar je een dagje mee kan lopen tijdens de eerste meeloopweek.

Maandag 7 december 13.00 - 15.00 uur - InnoSportLab Sport en Beweeg / Urban Sports Performance Centre
Dinsdag 8 december 10.00 - 12.00 uur - Innovatielab Thialf
Woensdag 9 december 13.00 - 15.00 uur - Human Total Care
Donderdag 10 december 13.00 - 15.00 uur - ProCare
Vrijdag 11 december 11.00 - 13.00 uur - Bewegen Werkt
Vrijdag 11 december 13.00 - 15.00 uur - Mulier Instituut
Maandag 14 december 15.00 - 17.00 uur - InnoSportLab De Tongelreep

InnoSportLab Sport en Beweeg / Urban Sports Performance Centre - maandag 7 december 13.00 - 15.00
InnoSportLab Sport & Beweeg is een non-profit innovatiecentrum, gevestigd in Eindhoven. Samen met eindgebruikers, bedrijven, gemeenten en kennisinstellingen ontwikkelen we innovaties die bijdragen aan onze missie om sport, spel en bewegen vanzelfsprekend te maken. We streven naar nieuwe producten, diensten en methodes die leiden tot maatschappelijke én economische impact. Onze dienstverlening concentreert zich rondom het meten en monitoren van de behoeften en effecten van sport- en beweeggedrag. InnoSportLab Sport & Beweeg is een nationaal Sportinnovator centrum, actief partner in het Brainport innovatiecluster ‘Sports & Technology’ en mede-initiatiefnemer van het Urban Sports Performance Centre.
Het Urban Sports Performance Centre (USPC) is een kennis- en innovatiecentrum voor urban sports, zoals skateboarden, freerunning en BMX Freestyle. De missie van het USPC is de urban sport in Nederland naar een hoger plan te tillen en aantrekkelijker te maken door de inzet van kennis, innovatie en technologie. Het USPC draagt daarmee bij aan de ambitie om urban sports structureel te professionaliseren, aansprekende urban sports evenementen te organiseren, en urban sports effectief en veelvuldig inzetbaar te maken voor sociaal-maatschappelijke activiteiten.

www.innosportlabsportenbeweeg.nl

www.uspc.nl

Innovatielab Thialf - dinsdag 8 december 10.00 - 12.00
Thialf is het schaatshart van de wereld. Om deze voorsprong te continueren en verder uit te bouwen is innoveren een must! Innovatielab Thialf zorgt ervoor dat het schaatsen en inline-skaten beter meetbaar, interactiever en toegankelijker wordt en voorop loopt in het digitale tijdperk.

Innovatielab Thialf is een samenwerking van Thialf, Sportstad Heerenveen en Topsport NOORD, die gezamenlijk investeren in sportinnovaties voor de topsport, breedtesport en fanbeleving. Innovatielab Thialf initieert, voert uit en vermarkt innovatieprojecten in samenwerking met partners uit de sport, het bedrijfsleven, de wetenschap en de overheid. Hierbij ligt de focus op drie thema's:

- Verbetering van sportprestaties

- Verbetering van sportbeleving

- Optimaliseren van sportaccommodaties

- Het schaatsen en inline-skaten zijn hierbij de motor voor het realiseren van innovaties.

Uniek aan het Innovatielab Thialf is dat de test en meetapparatuur zijn geïntegreerd in de snelste laaglandbaan van de wereld. Dit maakt van Thialf een “living lab”, welke als proeftuin en showcase gebruikt kan worden door partners en klanten.

Op dit moment lopen er 9 studenten stage bij Innovatielab Thialf. Studenten komen van sportkunde, bewegingswetenschappen, biomechanische engineering en bewegingskunde. Ben jij geïnteresseerd in wat de studenten doen en of dat wat voor jou is? Maak dan op 8 december kennis met Innovatielab Thialf of stuur een mail naar innovatielab@thialf.nl."

https://innovatielab.thialf.nl/over-ons

Human Total Care - woensdag 9 december 13.00 - 15.00

HumanTotalCare is de grootste arbodienstverlener van Nederland. Met 1.500 collega’s hebben we één gezamenlijk doel voor ogen: we zetten ons in voor een gezond, gemotiveerd en competent werkend Nederland. Vanuit onze merken adviseren en ondersteunen we werkgevers en werkenden gedurende hun hele werkzame leven. Zo zijn we van betekenis voor werkenden, organisaties en onze maatschappij.

Vanuit de R&D afdeling ontwikkelen we nieuwe diensten, maken we de meest recente inzichten en ontwikkelingen toegankelijk voor onze collega’s. Het werk varieert van effectanalyses en rapportages schrijven tot het ontwikkelen van vragenlijsten en het meedenken over de visie en strategie van het bedrijf.

https://www.humantotalcare.nl/

ProCare - donderdag 10 december 13.00-15.00

ProCare is een professionele handelsorganisatie gespecialiseerd in de levering van meetapparatuur en meetmiddelen ten behoeve van de gezondheid van mens en werkplek. Onze kernwaarde is 'We
take intensive care'. Dit komt tot uiting in alles wat we doen. Wij gaan en staan voor klanttevredenheid, kwaliteit, maatwerk en innovatie. We gaan op zoek naar mogelijkheden en innovatieve oplossingen zodat iedereen het maximale uit zichzelf kan halen. Dat kan betekenen dat we helpen bij het verbeteren van een product op basis van onze ervaring of dat we een complete praktijk inrichten voor een klant zodat zij de focus kan leggen op de kwaliteit van behandelingen. We hopen hiermee te bereiken dat iedereen succesvol is in wat hij of zij doet, mede dankzij onze bijdrage. Bij ProCare werken 27 medewerkers, waaronder meerdere Bewegingswetenschappers. Met dit team helpen wij dagelijks klanten in binnen- en buitenland zoals onderzoeksinstellingen (Hogescholen en Universiteiten), ziekenhuizen, fysiotherapiepraktijken, revalidatiecentra, sportmedische adviescentra, sportclubs, en arbodiensten.

https://www.procarebv.nl/
Instagram

Bewegen Werkt - vrijdag 11 december 11.00 - 13.00

Bewegen Werkt bevordert sinds 1991 de gezondheid van mensen en organisaties. Dit doen wij met een resultaatgerichte aanpak gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Met deze aanpak behalen we resultaat op vitaliteit, participatie en stoppen met roken. 

Vitaliteit: Of het nu gaat om een losse interventie of een integrale aanpak van vitaliteit - wij helpen organisaties vitaal te worden en te blijven. Dit doen wij met een compleet aanbod aan diensten, gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek.

Participatie: Wij zetten mensen fysiek, mentaal en sociaal in beweging naar participatie en werkhervatting. Dit doen wij met een bewezen effectief beweegprogramma. Ben je benieuwd wat wij voor uitkeringsgerechtigden van jouw gemeente of van UWV kunnen betekenen?

Stoppen met roken: Op het gebied van stoppen met roken maken we gebruik van de succesvolle en wereldwijde methode van Allen Carr's Easyway. Dit is een snelle en prettige manier om te stoppen met roken. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat de training zeer effectief is, ook op lange termijn.

https://bewegenwerkt.nl/over-bewegen-werkt

Mulier Instituut - vrijdag 11 december 13.00 - 15.00

Het Mulier Instituut doet onderzoek naar sport en bewegen om daarmee bij te dragen aan goed onderbouwd beleid op dat gebied. We hebben tien onderzoeksthema’s die een breed scala binnen de sport bedienen, van topsport tot sportvoorzieningen tot leren bewegen. We doen opdrachtonderzoek, wat betekent dat veel van ons onderzoek praktijkgericht is. Bij het Mulier Instituut werken ook bewegingswetenschappers. Wikke van Stam (thema diversiteit), Marit Dopheide (thema topsport) en Jorien Slot-Heijs (thema gezondheid) zullen jullie meer vertellen over de projecten waar zij binnen het Mulier Instituut als bewegingswetenschappers aan werken. In de sessie ga je ook zelf aan de slag binnen een van de drie thema’s waar jij meer over wilt weten.

https://www.mulierinstituut.nl/over-mulier/

 

InnoSportLab De Tongelreep - maandag 14 december 15.00 - 17.00
Met een paar bovenwatercamera’s de start van de zwemmers minutieus analyseren, zodat ze hun start kunnen verbeteren. Dat was ruim tien jaar geleden hoe het InnoSportLab de Tongelreep is gestart. Die bovenwatercamera’s werden er vier en werden aangevuld met meer dan 25 onderwatercamera’s in het zwembad. Onder anderen Ranomi Kromowidjojo verfijnde haar start waardoor ze een van de snelste startster ooit is.

We ontwikkelen niet alleen systemen waarmee zwemmers hun prestaties kunnen verbeteren maar ook om met innovatie de zwemles leuker te maken. Kinderen stoppen vaak na de zwemles met zwemmen, ze kiezen dan voor een ‘sport’. Als meer kinderen kiezen voor zwemmen als sport, maken we ook de groep toekomstige talenten groter. Dat is waar wij aan bij willen dragen.

Onze bewegingswetenschappers en bewegingstechnologen werken nauw samen met bedrijven, kennisinstellingen én coaches en de zwemmers zelf om tot innovaties te komen die de zwemsport vooruit helpen. Ook is het lab een leeromgeving voor stagiaires, afstudeerders en promovendi die ons ondersteunen bij onderzoek dan wel zelfstandig onderzoek uitvoeren. Tijdens de meeloopdag zullen zij je alles achter de schermen laten zien, wat omgaat tijdens de analyses van de sporters, en de verschillen tussen de wetenschap van universiteit en de sportpraktijk!

https://islt.nl/over/

Sponsoren

Gelkinge9ProCareBelsimpelXsensSkiline