BenefietCommissie

Het is avond op een winterse dag. Sneeuw blijft uit, net als de zon. Het kwik heeft zijn vloeibare toestand vervangen in een vaste toestand. Vraag een chemici maar hoe koud het dan wel niet is.
Als Benefiëstaan is dit een normale dag zoals iedere. De werkseizoenen voor een Benefiëstaan zijn namelijk de herfst en de winter, wat het werk niet voor iedere sterveling mogelijk maakt. Als het weer niet al mensen weerhoudt van het worden van een Benefiëstaan, dan wel het werk. Er wordt maanden kei en keihard werk verricht om uiteindelijk één week die zonneschijnen terug te laten brengen naar Groningen. Ik kan u vertellen; dat is een moeilijk verhaal als je niet Moeder Natuur bent of, natuurlijk, Piet Paulusma. Toch wordt de uitdaging aangegaan, met alle gevolgen die daaraan zitten.
Een Benefiëstaan is een harde werker, maar de beroerde omstandigheden vragen veel van het lichaam. Er is echter één Benefiëstaan die deze omstandigheden trotseert. Waar zij naast alles over het goede spoor laat verlopen, zorgt zij er ook voor dat deze vrij zijn van ijs. Roos is daarom dit jaar de juiste persoon voor het voorzitterschap van de Benefietcommissie.
Weken gaan voorbij van sponsoren werven en behouden, welk werk dit jaar door twee sponsorcoördinatoren van een ander kaliber worden vervuld, Femke en Marleen. Als u ze niet ‘s ochtends tijdens het kopen van uw gezonde croissantje in de winkel heeft zien staan om supermarkten te overtuigen van ons goede doel, dan wel ‘s avonds, wanneer alle winkels van Groningen worden afgegaan op zoek naar leuke cadeaus voor de beruchte veiling.
Door de vaakgenoemde immuniteit voor het weer, zou je verwachten dat wij onze vergaderingen ook buiten houden. Hier is echter niks van waar. Materialen zijn namelijk minder bestand tegen de kou dan dit hechte gezelschap. Zo wordt binnenwerk verricht door onze secretaris Reslin en penningmeester Dennis. In de werkstallen van de Benefiësta’s worden zo notulen opgesteld, mails verzonden en opgehaald geld ontdooid.
Ieder die deze werkstallen binnenloopt zal zich afvragen waar het gesnurkachtige geluid vandaan komt. Dat komt, omdat er nog een Benefiësta niet genoemd is. Deze twijfelachtige verschijning is namelijk nog bezig met zijn winterslaap. Of promotiecoördinator Bart in dit geval geëvolueerd is in een beer, die zijn slaap nodig heeft, of in een raar sjaarzenhertje, dat een winterslaap faket, is onduidelijk. Wat wel duidelijk is, is dat Bart wanneer hij wakker wordt veel te doen zal hebben.

De BenefietCommissie voor het jaar 2017-2018 bestaat uit:

Roosmarijn Brenninkmeijer Voorzitter
Reslin Schelhaas Secretaris
Dennis Tempelman Penningmeester
Bart Stoel Promotiecoördinator
Femke Siebenga Sponsorcoördinator
Marleen van Dorst Sponsorcoördinator

Je kunt de BenefietCommissie bereiken via: benefietactie@studiosimobilae.nl

Sponsoren

Bavaria Bierkoerier't PakhuisSportief90Gelkinge 9