Wetenschapskalender

Maart

13. Dag voor Lo, Maaspoort sports and events in Den Bosch
De KVLO organiseert de Dag voor Lo. Hierin worden verschillende onderzoeken gepresenteerd. Het dag heeft het volgende thema: ‘JONG VAARDIG: ZIN IN BEWEGEN!’ Schrijf je in voor de nieuwsbrief via de website www.KVLO.nl, zodat je op de hoogte blijft. De folder van de Dag voor Lo is hier te vinden. 
28. Dag van revalidatiezorg
De dag begint plenair met een lezing over E-health daarna volgt een inspirerende lezing over het omgaan met verandering. In de middag stel je jouw eigen programma samen met vakinhoudelijke en praktijkgerichte workshops naar keuze.
29. Masterdag
29. VvBN symposium, Domstad Utrecht

Symposium:Super Human Vereniging voor Bewegingswetenschappen Nederland VvBN
Je kan je al sinds 15 december 2018 opgeven voor het aankomende symposium van de VvBN via www.bewegingswetenschappen.org! Hier komen verschillende onderwerpen te pas als keynotes, de proefschriftprijs, parallelsessies Ig's sport, revalidatie, sport, arbeid en gezondheid.

April

1. Landelijk congres Dementie achter de voordeur

Mei

23. Jeugd in onderzoek
Kennisuitwisseling en onderling netwerken staan centraal tijdens Jeugd in Onderzoek. Traditiegetrouw herkent u drie thema's in het programma: 

  • Wat werkt voor wie en waarom
  • De kracht van preventie in het sociale domein
  • Verbinding onderwijs-jeugdhulp

28. Developmental Coordination Disorder & Cerebral Palsy
Tijdens het congres bespreken prof.dr. Andrew Gordon (USA) en prof.dr. Peter Wilson (Australië), twee internationaal gerenommeerde deskundigen, recente wetenschappelijk inzichten in het onderzoek van motorische controle van kinderen met CP en DCD. Prof.dr. Bert Steenbergen (Nederland) zal ingaan op de overeenkomsten in motorische controle tussen beide groepen kinderen. In het middaggedeelte zal uitgebreid worden stilgestaan bij de praktische en klinische implicaties van deze inzichten.

Juni

3-7. International Student Congress Of (bio)Medical Sciences (ISCOMS)
5. Het dementie congress
​​​

Sponsoren

Gelkinge9ProCareUMCGHet pakhuisBelsimpel