Urban Sports Performance Center

Urban Sports Performance Centre zoekt stagiaires in de bewegingssector!

Werkzaamheden bedrijf:
Het Urban Sports Performance Centre (USPC) is een fieldlab dat de prestatie van urban sporters (skateboarden, BMX freestyle en freerunnen) naar een hoger plan wil tillen door middel van kennis en innovatie. Deze sporten worden steeds populairder, mede doordat skateboarden en BMX freestyle in 2020 op het Olympisch programma staan. In samenwerking met InnoSportLab Sport & Beweeg, BrabantSport, CTO Zuid en de Brabantse urban scene doen we onderzoek aan zowel de techniek als de menselijke kant binnen de urban sports.

Soort stages:
Onder begeleiding van de embedded scientist van het USPC draag je bij aan innovaties en ontwikkeling binnen het USPC. We hebben verschillende opdrachten openstaan in het veld van de Bewegingswetenschappen, sportkunde en bewegingstechnologie, zoals:
 Conditieverbetering van urban sporters;
 Blessurepreventie;
 Ontwikkeling en inzet van meettechnieken, zoals camera’s en sensoren binnen de urban sports.

Binnen jouw project zul je over het algemeen eerst een behoefteverzameling onder de urban sporters doen en op zoek gaan naar achtergrond informatie, waarna je aan de slag gaat om alle data te verzamelen. Je eindigt met het bijdragen aan de terugkoppeling van de data naar de urban sporters en trainers.

Vereiste van student en duur van project:
Je zit in het 3 de of 4 de jaar van een HBO of WO studie in de bewegings-/gezondheidssector. Je bent zelfstandig en je weet van aanpakken, je deelt je mening, stelt kritische vragen en brengt jouw ideeën in, je hebt interesse in beweging en innovatie en je wilt jouw vaardigheden verbeteren en benutten om de prestatie van urban sporters naar een hoger plan te tillen. Het is een fulltime stage, die je deels op ons kantoor uitvoert en deels op locatie bij de urban sports, zoals indoor skateparken.

Contact
Vanaf januari/februari zijn er binnen het USPC verschillende stageplaatsen vrij op het gebied van beweging en gezondheid, zoals Sportkunde, Bewegingswetenschappen en Mens & Techniek. Kijk vooral op de website www.upsc.nl voor de verschillende vacatures! Voldoe jij aan de beschrijving, en heb je interesse? Stuur dan snel je CV en motivatiebrief naar project manager Wilco Hameetman: wilco@uspc.nl & embedded scientist Maxime Verdijk: maxime@uspc.nl.

Sponsoren

ProCareUMCGBelsimpelXsensSkiline