AMC Amsterdam

Stage in het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam: onderzoek naar fysiek functioneren en kwaliteit van leven bij kwetsbare hartpatiënten.

Het doel van de studie is om het verloop van het fysiek functioneren en de kwaliteit van leven van Transcatheter Aortic Valve Implantation (TAVI) – patiënten in kaart te brengen. Hiervoor is een protocol geschreven waarbij onder andere het uithoudingsvermogen, fysieke activiteit, de spierkracht, de spiermassa, het cognitief vermogen, kwaliteit van leven, depressie en angst bij deze patiënten wordt gemeten. Een TAVI is een behandeling waarbij een ernstig verkalkte aortaklep wordt vervangen door middel van een katheter. Deze ingreep wordt voornamelijk uitgevoerd bij zeer kwetsbare en oudere patiënten, waarvoor geen openhartoperatie mogelijk is. Het doel van dit onderzoek is om problemen die patiënten ondervinden in kaart te brengen zodat er een passende better in better out interventie kan worden samengesteld.

Voor het onderzoek zijn wij op zoek naar studenten die het interessant vinden om onderzoek te doen bij kwetsbare ouderen. De stage zal beginnen met een korte training in het uitvoeren van alle beweegtesten en andere metingen die worden afgenomen. Na de training zal je als student zelf aan de slag mogen om de metingen uit te voeren bij patiënten. Metingen vinden zowel plaats in het ziekenhuis als bij de patiënten thuis. Er is vervolgens veel vrijheid om de verzamelde data te analyseren en een interessant onderzoeksvraag samen te stellen voor het schrijven van een thesis.
De stage bevat de volgende werkzaamheden:

  • includeren van deelnemers
  • uitleg geven aan de deelnemers over het onderzoek
  • metingen uitvoeren in het ziekenhuis en bij patiënten thuis
  • invoeren en verwerken van data
  • analyseren van data
  • Schrijven van een wetenschappelijk verslag.

Vanwege de nodige training zouden wij graag studenten willen die minimaal drie maanden stage kunnen lopen. Heb je interesse of vragen, stuur dan een mail naar Dennis van Erck : d.vanerck@amsterdamumc.nl of Christine Dolman: c.d.dolman@amsterdamumc.nl

Sponsoren

Gelkinge9ProCareUMCGBelsimpelXsens