Nieuws

Healthy Living Room Groningen zoekt jou!

26 september 2018

Ben jij een student die het leuk lijkt om tijdens de Healthy Ageing Week (6 tot en met 14 oktober) mensen te voorzien van leefstijladvies? Dan zoeken wij jou!

 

Wat is HeaLIQs?

8 oktober start HeaLIQs, HeaLIQs is een Europees project op initatief van het UMCG in samenwerking met HANNN en de Gemeente Groningen. HeaLIQs maakt het voor inwoners van Groningen mogelijk om in een speciaal hiervoor ingerichte truck een leefstijlcheck te doen. Deze truck zal op de Grote Markt komen te staan. Door middel van de leefstijlchecks zullen de inwoners op een actieve en motiverende manier geïnformeerd worden over een gezonde leefstijl. 

 

Hoe?

De leefstijlchecks worden afgenomen in de Healthy Living Room. De leefstijlcheck bestaat uit een vragenlijst en meerdere korte testjes waaronder een bloeddruktest en een knijpkrachttest. Jij als student zal een korte training krijgen om de mensen te kunnen assisteren tijdens het doen van deze testen. Een erg leuke en leerzame ervaring, vooral in het contact met proefpersonen, voor ons bewegingswetenschappers! 

 

Lijkt het je leuk om mee te helpen?

En ben je voor minimaal drie dagdelen beschikbaar? Stuur dan een mailtje naar r.a.de.roos@umcg.nl. Uiteraard staat er een vergoeding (€50,- aan VVV-bonnen voor een hele dag) tegenover. Maar misschien nog fijner; met het afnemen van de leefstijlchecks zijn vier uren voor de bachelor en mastermonitor te behalen. Een leuke bijkomstigheid dus!

Aanstaande vrijdag zal er een training zijn van 13.00 tot 15.00 op Zernike

Planning van de Healthy Living Room

   Za 6 okt                13 – 17, Westerkwartier Marathon Leek

Ma 8 okt              11 – 18, Grote Markt Groningen (en de dagen hierna ook)
Di 9 okt                 10 – 16
Do 11 okt             10 – 18
Vr 12  okt             10 – 16
Za 13 okt              10 – 18
Zo 14 okt             10 – 18

 

Een dag is 8 uur, een dagdeel is 4 uur.

 

Mocht je nog vragen hebben; schroom niet te mailen naar r.a.de.roos@umcg.nl of erin.straat@groningen.nl 

 

Sponsoren

Gelkinge9ProCareUMCGHet pakhuisBelsimpel