Nieuws

Vrijwilligersproject By Your Side

13 februari 2018

Ben jij een student bewegingswetenschappen die graag betrokken is?

Wil je graag ervaring opdoen met patiëntencontact en de ziekenhuisopname voor een patiënt aangenamer maken?
Meld je dan nu aan als vrijwilliger voor het project By Your Side!


By Your Side is een nieuw vrijwilligersproject waarbij studenten worden gevraagd om langs te gaan bij patiënten die eenzaam zijn of een hulpvraag hebben die niet door de familie of verpleging kan worden opgevangen. Er zijn veel patiënten die niet bezocht worden tijdens opname in het ziekenhuis. Dit kan zijn omdat ze geen familie hebben, de familie ver weg woont of geen tijd heeft om te bezoeken. Als vrijwilliger ga je bij de patiënt langs en afhankelijk van de behoefte en mogelijkheden van de patiënt, maak je samen een praatje, doe je een spelletje of ga je een ommetje maken. Het kost jou niet veel tijd maar het zou de dag van de patiënt zeker opvrolijken. Bovendien is uit onderzoek gebleken dat patiënten die regelmatig worden bezocht, sneller herstellen en minder pijn ervaren.

 

Via de afdelingen van het UMCG komen de hulpvragen van patiënten bij ons binnen, deze zullen vervolgens naar de vrijwilligerspool worden doorgestuurd. Je kunt dan aangeven of je wel of niet voor deze hulpvraag beschikbaar bent. Dit vrijwilligerswerk is dus heel goed te plannen op de tijden die jou uitkomen.

 

Ben je enthousiast geworden en wil je graag meewerken aan dit project? Stuur dan een mailtje met je beschikbaarheid naar projectbyyourside@gmail.com.

 

Sponsoren

't PakhuisSportief90Gelkinge 9Procare