Reanimatiecursus

Op woensdag 15 februari vond de eerste workshop van de WoCo 16-17 plaats: de reanimatie cursus. Vol enthousiasme gingen twee groepen aan de slag om te leren hoe ze levens moeten redden. Na een korte algemene inleiding van meneer Grimberg, werden de fijne kneepjes van het reanimeren uitgelegd. Daarna was het tijd om deze theorie in de praktijk toe te passen. De poppen waarop we gingen oefenen waren aangesloten op een speciaal computerprogramma, waarop wij direct zagen hoe goed wij aan het reanimeren waren. Het speciale computerprogramma gaf gelijk feedback over de snelheid, diepte van de reanimatie en of we genoeg lucht bliezen bij de mond op mond beademing. Zo leerde wij al gauw de juiste techniek van reanimeren. Vervolgens kregen we nog uitleg over hoe je een AED kon gebruiken. Daarna waren we helaas alweer aan het eind van deze leerzame reanimatie cursus. Maar gelukkig zijn we nu wel 30 mensen rijker die in geval van nood levens kunnen redden! Bedankt voor jullie enthousiaste deelname en tot de volgende workshop!

 

Liefs WoCo ‘16-‘17

Leave a Reply