MC: Kroegcollege

Op vrijdag 10 februari vond het kroegcollege plaats in Tram 13. Hier kwamen verschillende oud BW-studenten spreken over hun huidige baan en de route hier naartoe. Bij binnenkomst stonden voor iedereen broodjes met bitterballen (of vegetarische burgers) klaar, zodat met een goed gevulde maag naar de sprekers geluisterd kon worden. De eerste presentatie werd verzorgd door Janne Peters en Selma Papegaaij, die vertelden over hun verschillende functies bij het bedrijf Motecforce Link, waar diverse producten gemaakt worden voor mensen met balans- of bewegingsstoornissen. Daarna kwam Anna Kersten aan het woord over haar baan als docentonderzoeker bij de Hanzehogeschool en haar nieuwe functie als lecturer Public Health bij het UMC Utrecht. Sjoerd Hensing was als laatste spreker aan de beurt en vertelde over zijn werk als SMART systems operator bij Hawk-Eye. Alle sprekers vertelden over de weg die zij hebben afgelegd om hun huidige baan te vinden en gaven ook diverse tips bij het zoeken naar een baan, zoals het versturen van open sollicitaties, meelopen bij verschillende instellingen en het opdoen van ervaring in het buitenland. Het was een geslaagd kroegcollege met een hoge opkomst aan masterstudenten! Na afloop van het kroegcollege vond er aansluitend nog een borrel plaats, waar opnieuw van diverse snacks genoten werd.

Graag tot de volgende activiteit!

Liefs, MC ’16-‘17

Leave a Reply