BIC: Yalp

Op 14 december vond de laatste activiteit van de BIC 15-16 plaats. We bleven in het mooie Groningen en gingen op bezoek bij het Lectoraat Healthy Ageing, Allied Health Care and Nursing. We begonnen de dag met een aantal presentaties over lopende onderzoeken

binnen dit lectoraat. Zo is er bijvoorbeeld een studie naar de effecten van veroudering bij 250 proefpersonen tussen de 55-80 jaar. Verschillende testen werden uitgelegd en de nodige vragen werden gesteld. Hierna kregen we een rondleiding in het lab. Hier hadden ze onder andere een krachtmeter waarbij je je eigen weerstand bepaalt (hoe meer kracht je levert, hoe hoger de weerstand) en een loopband waar loopanalyses plaats kunnen vinden. Na een korte pauze was het tijd voor YALP, een organisatie die speel- en beweegtuinen maakt. Vandaag werd er vooral gefocust op de beweegtuinen voor ouderen. Na een introductie over het bedrijf vertelde Olga Commandeur wat zij zoal doet om ouderen te motiveren om te bewegen, waarna we ook zelf op mochten staan en een lesje kregen in hoe zij met ouderen omgaat. Als laatst zijn we nog naar een beweegtuin gegaan waar we zelf ‘out of the box’ ideeën bedachten om op zo veel mogelijk manieren van de beweegtoestellen gebruik te maken.
Al met al was het een superleuke laatste excursie, bedankt allemaal voor het leuke jaar!

Leave a Reply